תא"ק
בית משפט השלום חדרה
|
10169-12-11
27/03/2012
|
בפני השופט:
חננאל שרעבי
|
- נגד - |
התובע:
1. יהודית צור 2. אילן יהודה צור 3. אסי צור
|
הנתבע:
יעקב זילברטסט
|
החלטה |
1. בפני בקשה לסילוק התביעה על הסף, מהטעם שמחלוקות הצדדים נשוא התובענה הוכרעו בפס"ד סופי וחלוט בבימ"ש זה בתיק אזרחי 4920/07 (במסגרתו התנהלה תביעה עיקרית ותביעה שכנגד בין הצדדים).
2. המשיב מתנגד לבקשה שכן לטעמו תבע במסגרת בתיק אזרחי 4920/07 רק את תשלום שכירות חודש דצמבר בלבד.
3. המבקשים השיבו לתגובה.
4.
עיון בכתב התביעה דנן מול פסה"ד בתיק אזרחי 4920/07 מלמד כי יש ביניהם שוני כדלקמן:
א. לגבי חודשי השכירות הנתבעים.
ב. לגבי זהות הנתבעים (הנתבעים 2-3 לא היו בתיק הקודם, והוספו בתיק זה כערבים).
5. בנסיבות אלה אין לומר כי דין התביעה להידחות על הסף, בוודאי שלא כנגד הנתבעים החדשים.
6. לא נעלם מעיני כי במסגרת פסה"ד בתיק הקודם נפסק כי שולמו חודשיים שכירות ע"י הנתבעת 1, ובכל הקשור לתקופה זו יש השתק פלוגתא בין המשיב למבקשת 1.
יחד עם זאת, מפסה"ד גם עולה כי המבקשת 1 עשתה שימוש נוסף במושכר, מעבר לאותם חודשיים, כחצי שנה נוספת מבלי לשלם לכאורה תמורה.
7. גם פתיחת תיק הוצל"פ לביצוע 6 שיקים שנמסרו למשיב ע"י המבקשת 1 בגין דמי שכירות (שיקים שחוללו), אינו מונע הגשת התביעה הנדונה, גם כנגד הערבים הנטענים.
8.
על כן, דין הבקשה לדחיה על הסף להידחות
.
9. המבקשים יגישו בקשת רשות להגן תוך 30 ימים מהיום, ולאחר הגשת בקשת הרשות להגן ייקבע התיק בפני רשם ביהמ"ש לדיון בבקשת הרשות להגן.
10. המבקשים, יחד ולחוד, ישאו בהוצאות המשיב בבקשה זו בסכום של 1,500 ש"ח, שישולמו תוך 21 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כדין החל מיום מתן החלטתי זו ועד ליום התשלום המלא בפועל.
11. המזכירות תעביר החלטתי זו לצדדים.
ניתנה היום, ד' ניסן תשע"ב, 27 מרץ 2012, בהעדר הצדדים.